Felhívás

 

FELHÍVÁS

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése,
a Kossuth Kiadó Zrt.

és
a Magyar Irodalomtörténeti Társaság
jelmezes vetélkedést hirdet

„Irodalom Jelmezben”

címmel a

XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
alkalmából
diákcsoportok számára!
 


2017. április 22-án, szombaton, 10–16 óra közt, a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison, várunk olyan diákcsoportokat, akik kedves olvasmányaik szereplőinek alakját, ruháit magukra öltve jelmezeikkel és előadásukkal népszerűsítik az olvasást! (A csapatversenybe minimum 5 fővel lehet nevezni.)

 

A jelentkező csapatokat egyrészt a szervezőbizottság zsűrije fogja díjazni, másrészt a közönségszavazatok alapján is könyvjutalmat nyerhetnek:


Jelmezes Jelenetek

A jelmezes diákcsoportok iskolájukat képviselik, feladatuk, hogy rövid jeleneteket mutassanak be a Könyvfesztivál területén a nap folyamán több alkalommal is, oly módon, hogy felhívják magukra és a népszerűsített alkotásra a zsűri és a közönség figyelmét. A csapatok jól látható táblával jelöljék nevüket és produkciójukat. A zsűri a jelenetek és a megjelenés alapján osztja majd ki a díjakat:

 

I. díj: 100 000 Ft-os könyvcsomag
II. díj : 50 000 Ft-os könyvcsomag
III. díj: 30 000 Ft-os könyvcsomag


Jelmezverseny


Közönségdíj

A diákcsoportok által viselt legügyesebben elkészített kor- és élethű jelmezekre 10–15 óra között a közönség adhatja le szavazatát.

I. díj: 50 000 Ft-os könyvcsomag
II. díj: 30 000 Ft-os könyvcsomag
III. díj: 20 000 Ft-os könyvcsomag


Különdíj

A legnagyobb létszámú jelmezes diákcsoportot delegáló iskolát 50 000 Ft-os könyvcsomaggal jutalmazza a verseny szervezőbizottsága!

A verseny regisztrációköteles, kérjük, hogy a versengő csapatok egyrészt e-mailben (tandor@vnet.hu) legkésőbb 2017. április 15-ig, másrészt a Könyvfesztivál „Irodalom Jelmezben” regisztrációs pultjánál jelentkezzenek be 2017. 04. 22-én, 10–11 óra közt.

Kérdések, információk a tandor@vnet.hu címen tehetők fel és kaphatók!